Kvalitet

Istorijat:

  • Naziv Fuji  potiče od Fujisaki provincije u Japanu. 
  • 1990. godine u Japanu, Luis Braun, uzgajivač jabuka iz Italije, uočio je da postoje varijeteti Fuji čiji su plodovi jednolično crveni bez obzira koja je strana okrenuta suncu. To ga je podstaklo na dalji selekcioni rad i izdvajanje jabuke koju je nazvao KIKU® i pod tim imenom je zaštitio. Danas samo odabrani, licencirani uzgajivači u svetu poseduju dozvolu da uzgajaju i poizvode originalne Fuji KIKU® jabuke. 
  • Fuji KIKU® jabuka je prepoznatljiva po zaštićenom logou i plavo beloj markici, a KIKU® predstavlja zaštićenu trgovačku robnu marku poznatu širom sveta.

Standardi i sistemi kvaliteta:

Fuji KIKU® je visoko kvalitetno stablo jabuke što predstavlja osnovu uspeha u uzgajanju jabuka, prepoznatljivu proizvodnju i doslednost u kvalitetu. Privlačne crvene boje i izuzetno slatkog ukusa, hrskava sa čvrstim jezgrom i sočnošću KIKU® jabuka se ističe u odnosu na ostale. Sva stabla Fuji KIKU® se uzgajaju i označavaju u skladu sa najstrožim kriterijumima kvaliteta, a KIKU® proizvodimo kao članovi kluba proizvođača, jedini u ovom delu Evrope. Sa značajnim iskustvom u proizvodnji jabuka stručni timovi održavaju uspostavljene standarde i neprekidno rade na unapređenju efektivnosti sistema za proizvodnju, sistema upravljanja kvalitetom, bezbednosti hrane i zaštiti životne sredine u skladu sa zahtevima standarda Global G.A.P., HACCP.

Voćnjak Delta Agrara u kome se uzgajaju Fuji KIKU® jabuke u Srbiji opremljen je antifrost sistemom (sistem protiv izmrzavanja), irigacionim sistemom (sistemom za navodnjavanje), fertigacionim sitemom (sistemom za prihranu) kao i sistemom protivgradne zaštite, što ga čini najsavremenijim i najvećim voćnjakom u ovom delu Evrope.