Pečena patka sa KIKU® jabukama

Pečena patka sa KIKU® jabukama

Sastojci

Potrebno
• 1 patka (1,5 kg)
• 2 KIKU® jabuke, na pola isečene
• so, biber i ruzmarin
• 1 šargarepa
• 1 glavica celera
• 1 manja glavica crnog luka
• 2 čena belog luka
• 5 kašika maslinovog ulja
• ½ kašika paradajz pirea
• ⅛ l belog vina
• ¼ l vode koja se dobija od kuvane piletine

Priprema

Očišćenu patku posolite i pobiberite, potom napunite sa jabukama i ruzmarinom. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite patku, zatim dodajte iseckano povrće. Stavite u prethodno zagrejanu rernu (180°) i poprskajte belim vinom. Konstantno prelivajte sosom preko mesa tokom pečenja. Odaspite višak masnoće i dodajte paradajz pire, pecite na laganoj vatri, a zatim prelijte sa vodom koja se dobija od kuvane piletine i pustite da se sos zgusne. Promešajte sos i ukoliko je potrebno dodajte brašno ili gustin za kuvanje.

Preporučujemo

Pečene kriške teleće jetre sa KIKU® jabukamaPečene kriške teleće jetre sa KIKU® jabukama
Naseckane i propržene kriške jetre, začini...pa sve to krčkano u sosu od kockica Kiku jabuka stvara pravu eksploziju ukusa...
Rižoto sa KIKU® jabukomRižoto sa KIKU® jabukom
Rižoto je jelo koje se može pripremati na različite načine, mi Vam preporučujemo kreativnu kombinaciju slatkog i slanog...
Pečena patka sa KIKU® jabukama Pečena patka sa KIKU® jabukama
Pačetina punjena nadevom u kombinaciji sa sočnim Kiku jabukama i prelivom za prave gurmane...