Pečene kriške teleće jetre sa KIKU® jabukama

Pečene kriške teleće jetre sa KIKU® jabukama

Sastojci

Za 4 osobe:
• 600 g nasečenih kriški teleće jetre
• 50 g maslaca
• 1 kašika maslinovog ulja
• 1 KIKU® jabuka nasečena na kockice
• 1 kašika sitno seckanog peršuna
• so i biber
• 1 kašika brašna
• približno 0,1 l vode koja se dobija od kuvanog mesa ili mešavine povrća

Priprema

U tiganju zagrejte maslac i maslinovo ulje zajedno. Uvaljajte kriške teleće jetre u brašno i pržite u tiganju. Dodajte oljušćene i naseckane na kockice jabuke, posolite i pobiberite. Dodajte vodu od kuvanog mesa ili mešavine povrća i pospite naseckanim peršunom. Sipajte na tanjir i servirajte.

Preporučujemo

Pečene kriške teleće jetre sa KIKU® jabukamaPečene kriške teleće jetre sa KIKU® jabukama
Naseckane i propržene kriške jetre, začini...pa sve to krčkano u sosu od kockica Kiku jabuka stvara pravu eksploziju ukusa...
Pečena patka sa KIKU® jabukama Pečena patka sa KIKU® jabukama
Pačetina punjena nadevom u kombinaciji sa sočnim Kiku jabukama i prelivom za prave gurmane...
Rižoto sa KIKU® jabukomRižoto sa KIKU® jabukom
Rižoto je jelo koje se može pripremati na različite načine, mi Vam preporučujemo kreativnu kombinaciju slatkog i slanog...