Rižoto sa KIKU® jabukom

Rižoto sa KIKU® jabukom

Sastojci

Za 4 osobe:
• 280 g pirinča rižoto
• 2 KIKU® jabuke, iseckane na kockice
• ½ sitno iseckanog crnog luka
• 1 kašičica sitno seckanog ruzmarina
• so i biber
• 50 ml belog vina
• približno 1 l vode koja se dobija od kuvanog mesa ili mešavine povrća
• 2 kašike maslinovog ulja
• maslac
• 2 kašike narendanog parmezana

Priprema

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, lagano propržite luk dok ne postane proziran, zatim dodajte pirinač. Dodajte belo vino i potom postepeno dolivajte vodu od kuvanog mesa ili povrća, neprestano mešajući. Posolite i pobiberite i dodajte ruzmarin. Nakon oko 12 minuta kuvanja, dodajte na kockice iseckane jabuke. Na kraju dodajte 1 kašiku maslaca i 2 kašike parmezana u rižoto.

Preporučujemo

Pečena patka sa KIKU® jabukama Pečena patka sa KIKU® jabukama
Pačetina punjena nadevom u kombinaciji sa sočnim Kiku jabukama i prelivom za prave gurmane...
Pečene kriške teleće jetre sa KIKU® jabukamaPečene kriške teleće jetre sa KIKU® jabukama
Naseckane i propržene kriške jetre, začini...pa sve to krčkano u sosu od kockica Kiku jabuka stvara pravu eksploziju ukusa...
Rižoto sa KIKU® jabukomRižoto sa KIKU® jabukom
Rižoto je jelo koje se može pripremati na različite načine, mi Vam preporučujemo kreativnu kombinaciju slatkog i slanog...