Punjena KIKU® jabuka

Punjena KIKU® jabuka

Sastojci

Potrebno (za 4 osobe):
Jabuke srednje veličine, 4 kom
Orah: naseckan 100g, mleveni 100g
Maslac 50g
Šećer 50g
Vanilin šećer


Priprema

Oprane jabuke izdubiti ali tako da se ne probije dno, dovoljno da se izvadi jezgro sa košticama i ostavi prostor za nadev. U svaku jabuku staviti pola mlevenih pola seckanih oraha, na vrh posuti vanilin šećer, kašičicu šećera i kocku maslaca tako da kada se istopi ostavi hrskavu šećernu koricu.
Savet: jabuke zaseći po površini da ne puknu prilikom pečenja.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći 20ak minuta.
Po želji napraviti preliv od šećera i cimeta i posuti po jednu kašiku preko svake jabuke nakon pečenja.

Preporučujemo

Domaća pita od jabuka sa cimetom i vanilomDomaća pita od jabuka sa cimetom i vanilom
Ukusna i jednostavna, za ljubitelje domaćih specijaliteta
KIKU® jabuka & pivski uštipciKIKU® jabuka & pivski uštipci
Brzi i slatki zalogaji bez kvasca ili praška za pecivo. Omiljeni slatkiš iz bakine kuhinje...
Punjena KIKU® jabuka  Punjena KIKU® jabuka
KIKU® Jabuka punjena nadevom u kombinaciji sa jezgrom oraha i prelivom